×

Informació

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/tonyina-conserva
Warning: imagejpeg(/usr/home/kilometre0.cat/web/cache/jw_sig/jw_sig_cache_8037389308_tonyina-conserva-1.jpg): failed to open stream: Permission denied in /usr/home/kilometre0.cat/web/plugins/content/jw_sig/jw_sig/includes/helper.php on line 152

Tonyina en conserva

INGREDIENTS

Tonyina
Oli
Pebre en gra
Sal
Vinagre

 

PREPARACIÓ

Netegem el peix, li tallem el cap i la cua i fem 2 o 3 trossos. En el cas de que sigui tonyina gran, agafem els talls de llom que ens calguin ja nets.
Posem el peix damunt d'un drap per assecar-lo, el salem i l'anem col·locant als pots de vidre. Afegim algun gra de pebre i l'oli que cobreixi.
Amb l'ajuda d'un escuradents llarg, anem treien les bombolles d'aire que ens hagin pogut quedar. Afegim un parell de gotes de vinagre (és per a la conservació).

Tanquem ben tancats els pots i els posem dins d'una olla amb aigua. Per evitar que algun pot de vidre es trenqui, va bé posar draps entre els pots. L'aigua ha de cobrir les tapadores i dos dits més. Ho deixem bullir molt suaument durant una hora, apaguem el foc i ho deixem refredar dins de la mateixa olla. Un cop freds, els etiquetem i els deixem en un lloc fosc, fresc i sec.

 Recepta de la Montse

 

PER SABER-NE MÉS

A diferència de moltes conserves de tonyina, aquesta es posa al bany maria sense coure prèviament el peix.
És una recepta senzilla i relativament ràpida de preparar.
Aquesta recepta també es pot fer amb llampuga, boniítol, bacoreta i melva...

 

RESULTAT

Tot i que ja és bo al moment de fer-ho, el temps òptim per començar-les a consumir és a partir dels 3 mesos.

{gallery}tonyina-conserva{/gallery}