INGREDIENTS PER A 6 ROSES
2 o 3 pomes
1 massa de pasta de full quadrada
4 cullerades de melmelada
2 cullerades d'aigua mineral
Suc de mitja llimona
1/2 cullerada de farina
Canyella en pols
Sucre en pols
PREPARACIÓ I COCCIÓç
Cocció de les pomes escaldades
Preparem una cassola amb aigua i llimona.
Rentem les pomes, traiem el cor, les tallem a quarts i laminem. A mesura que les laminem, les posem a la cassola per evitar que s'oxidin.
Traiem les pomes de la cassola i escalfem la mateixa aigua amb llimona. Quan comenci a bullir afegim la poma, esperem que torni a arrencar el bull i les escaldem 50-60
segons. Parem el foc, les escorrem i reservem.
Cocció de les pomes al microones
Rentem les pomes, traiem el cor, les tallem a quarts i laminem. A mesura que les laminem, hi afegim suc de llimona per evitar que s'oxidin.
Posem el bol al microones 3 - 5 minuts a la màxima potència. El temps de cocció pot variar en funció del microones, del tipus de poma i del gruix dels talls.
La poma ha de quedar flexible per tal que no es trenqui quan l'emboliquem.
Barregem la melmelada amb una mica d'aigua mineral i reservem.
Desemboliquem la pasta de full i l'estirem amb el corró escampant una mica de farina.
Dividim la pasta de full en 6 tires iguals, escampem la melmelada i punxem la massa amb una forquilla.
Posem els talls de poma a la part superior de cada tira. Dobleguem la part inferior agafant la poma tal com us mostrem a la videorecepta.
Enrotllem la tira de pasta formant la rosa i la col·loquem en un motlle de magdalenes. Fem el mateix amb la resta de tires.
Escalfem el forn a 190 ºC i enfornem durant 40 o 45 minuts. Els últims minuts vigilem, cada forn és diferent.
Un cop cuites, desemmotllem les roses, les posem en una safata, els hi afegim una mica de canyella en pols i sucre en pols.
PER SABER-NE MÉS
Recepta molt popular a les xarxes. És tan senzilla que podeu preparar les roses amb la mainada.
És important que la poma sigui freda quan munteu les roses. La massa quedarà tova i no va bé.
LA RECEPTA EN 2 MINUTS
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Uns pastissets senzills, originals i bons. Bon Sant Jordi!
Montse i Júlia