Pagre de Blanes al forn amb patates

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 pagre d'1,5 k
1 branca de julivert
1 ceba
1 gra d'all
600 g de patates
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra
Tomàquets cherry 
1/2 llimona
1 branca de farigola

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que ens escatin el peix i ens treguin la tripa.
El rentem i l'eixuguem amb paper de cuina.
Escalfem el forn a 220 ºC, escalfor a dalt i a baix.
Pelem les patates, les cebes i les tallem a rodanxes.
Preparem una plata de forn, l'untem amb oli, posem les patates, les cebes i ho salem.
Tapem amb paper d'alumini i enfornem 30 minuts.
Preparem el peix sencer, el salem i a l'interior hi posem una branca de julivert, un gra d'all i un tall de llimona. 
Posem el peix a sobre de les patates i la ceba. 
Amanim el peix amb l'oli.
Enfornem 30 minuts, aquest cop sense tapar-ho. 

El temps de cocció varia en funció de la mida del peix.
Si preparem aquest plat amb peix de mida més petita reduirem el temps de cocció; aproximadament 10-12 minuts per cada 500 grams de peix.

VIDEORECEPTA

Calet al fornLa recepta en 2 minuts 

 

PER SABER-NE MÉS

Es pot utilitzar qualsevol peix que tingui escata: déntol, orada, calet, càntera, etc.

RESULTAT A TAULA

Les patates queden tant o més bones que el peix.


Montse i Júlia