Pa de pessic suau de moscatell

INGREDIENTS

200 g de farina + 20 g pel motlle
20 g de mantega per untar el motlle
1 sobre de llevat químic
El suc i la pell ratllada d’una llimona
3 ous + 1 rovell
150 g de sucre de canya
150 ml de moscatell
100 ml d’oli d’oliva
100 g de sucre en pols
1 pols de sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Escalfem el forn a 150 Cº. En un bol posem la farina, el llevat, la sal i la pell de la llimona ratllada. Ho barregem bé.
En un altre bol posem els ous, el rovell, el sucre i ho batem bé. Incorporem el moscatell i batem de nou.
Seguidament afegim l’oli i acabem de barrejar.
Aboquem a poc a poc la preparació líquida al bol on tenim la farina amb els ingredients sòlids. Ho farem gradualment sense deixar de remenar, fins que la barreja sigui homogènia. Passem la massa al motlle que haurem untat amb mantega i empolsimat amb farina.
Ho entrem al forn calent 45 minuts. Fem la prova de l’escuradents.
Un cop cuit, traiem el pastís del forn i deixem que perdi temperatura. Desemmotllem.
Barregem el sucre en pols amb el suc de llimona. Vigilem que la barreja no sigui massa líquida.
Amb aquesta barreja  pinzellem el pastís quan encara sigui tebi. No cal utilitzar tota la barreja.

Deixem refredar i servim.

PER SABER-NE MÉS

Aquest pastís és una recepta compartida per Julie Andrieu. És una coneguda presentadora de televisió i crítica gastronòmica francesa. Té nombrosos llibres  publicats. Hem traduït la recepta directament del francès. Aquí teniu la seva pàgina web www.julieandrieu.com

RESULTAT A TAULA

Un pastís suau, amb un delicat aroma de moscatell i llimona. No us el perdeu. És boníssim!

Montse i Júlia