INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 bacoreta (pot ser melva o bonítol)
1 ceba
2 grans d'all
1 pebrot verd llarg
2 tomàquets madurs
1 tall petit de greix de pernil
1/2 vas de vi blanc
1 bitxo
Sal
Pebre
Farina de galeta (pa ratllat)
Una branqueta de farigola
Una branqueta de romaní
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegin el peix i ens en facin 4 lloms.
Tallem els alls a làmines i els posem en una paella, quan comencin a quedar daurats afegim la ceba tallada petita, el bitxo i el greix de pernil tallat. Quan tot estigui mitg cuit, afegim el tomàquet pelat i tallat petit i quan estigui quasi fet, afegim el vi i el deixem reduir.
Salpebrem el peix.
Preparem una barreja amb la farina de galeta i les herbes esmicolades i arrebossem els lloms de peix.
Escalfem oli en una paella a part, fregim el peix i el servim sobre les verduretes.
PER SABER-NE MÉS
En funció de la mida del peix podem servir 1 o 2 lloms per persona. Aquesta és una recepta adaptada dels germans Torres, que sovint utilitzen greix de pernil per a plats de peix com ara bonítol o tonyina.
RESULTAT A TAULA
Un plat de peix deferent, amb un toc especial que us agradarà.
Montse