INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 pop d'1,5 K (prèviament congelat)
1 k de patates

Per fer l'allioli
1 gra d'all
Sal
Oli d'oliva verge extra


PREPARACIÓ I COCCIÓ


Descongelem el pop, el netegem i el deixem sencer. Posem una olla amb aigua sense sal al foc i,quan bulli, hi suquem el pop 3 vegades. Aquesta operació es diu "espantar el pop". El deixem coure 1 hora. El temps de cocció varia en funció de la mida del pop. Podem comprovar si està cuit punxant la part més gruixuda de les potes amb una forquilla: si la textura és tova i la forquilla es clava amb facilitat, ja està fet. Traiem el pop de l'olla, el tallem a trossos i el reservem. Pelem les patates i les esqueixem, així el midó ens ajuda a espessir el suc. Les reservem.

Amb la meitat del brou del pop bullim les patates. Quan estiguin quasi cuites hi afegim el pop ho deixem uns minuts més.
Fem un allioli negat, el barregem amb un cullerot de brou i l'afegim a l'olla. Sacsegem i servim.

 

PER SABER-NE MÉS


És recomanable congelar el pop uns dies. D'aquesta manera es trenca la fibra del pop i queda més tou. Antigament, els pescadors estovaven la carn del pop donant-li cops contra les roques.

 

RESULTAT A TAULA


Un plat de pescadors molt mariner que ben segur us agradarà.


Montse