INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

1,2 kg de vedella (llata, peixet ...)
350 g de rossinyols, bolets variats frescos o en conserva
3 cebes
2 pebrots verds
1/2 barra de canyella
3 tomàquets
Oli d'oliva verge

Per a la picada
5  grans d'all
12 ametlles torrades

Per fer els bolets

Rentem els bolets, els deixem escórrer i els saltem en una paella a part fins que redueixin l'aigua. Reservem.

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem oli en una cassola i, quan sigui calent, hi posem la carn salpebrada i tallada a trossos d'un dit de gruix.
La deixem a foc suau fins que l'aigua es consumeixi. Retirem la carn i reservem.  
Pelem i trinxem les cebes i els alls i ho afegim a la cassola. Vigilem que no s'enganxi, si és necessari podem afegir una mica d'aigua o vi ranci. 
Ratllem els tomàquets, hi posem sal i barregem 2 cullerades de postres de sucre per treure'n l'acidesa. Reservem.
A mitja cocció de la ceba, afegim els pebrots trinxats. Quan tot és ben cuit, incorporem la canyella, el tomàquet i ho deixem coure una mica més.
Afegim la carn. Després hi tirem un raig de llet perquè es desfaci i quedi com un puré. A continuació s'hi afegeix l'aigua i es deixa que faci xup-xup una hora o més si cal.
Afegim els bolets 10 minuts abans de finalitzar la cocció. Seguidament, posem la picada. Rectifiquem de sal i pebre i deixem reposar amb la cassola tapada fins al moment de servir.
Per saber si la carn es cuita, la punxem.

PER SABER-NE MÉS
Aquesta és la recepta de vedella amb bolets de l'àvia Francisca. Si us agraden molt els bolets, dobleu la quantitat. Si ho cuinem el dia abans, encara és més bo. Nosaltres l'hem cuinat amb rossinyols de collita pròpia.

RESULTAT A TAULA
Un plat de festa clàssic de la nostra cuina.

Montse