fRICANDÓ DE LLANEGUES 

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

1 kg de vedella (llata, cap de mort)
1 ceba de Figueres
700 g de bolets frescos ( llanegues. rovellons, pinetells....)
2 tomàquets madurs
1 raig de vi ranci
25 g de farina
Aigua mineral o filtrada
Oli d'oliva verge extra
Sal i pebre
1l de brou de verdures  lleuger 

Per a la picada

12 ametlles
1 gra d'all
 
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la carnisseria que ens tallin la carn per fer fricandó.
Netegem els bolets i els reservem.
Piquem la ceba i reservem.
Ratllem el tomàquet i reservem.
Enfarinem els talls de carn i espolsem l'excés de farina.

Agafem una cassola de mida adient, posem l'oli i fregim la carn fins que quedi ben rossa. La retirem de la cassola i la reservem.
A la mateixa cassola posem la ceba i la deixem coure a foc lent uns 30 minuts.
Afegim un raig de vi ranci, remenem, deixem que s'evapori i afegim el tomàquet. Coem lentament uns 10  minuts més.
Esvandim bé les llanegues que estàn recobertes d'una mena de mucosa i els rovellons els podem esbandir  lleugerament,  els escorrem  i els afegim  a la cassola, salpebrem, donem un parell de tombs i afegim la carn.
Cobrim amb el brou fent xup-xup 1 hora aprox.
Fem la picada amb l'all i el julivert.
Quan la carn sigui cuita afegim la picada, deixem coure uns minuts més i ja el tenim llest.

PER SABER-NE MÉS

El fricandó és un plat tradicional de la cuina catalana que, gairebé sempre, va acompanyat de bolets. 
És un plat molt còmode; el  podem tenir preparat amb antelació i és perfecte quan tenim convidats. 

 

LA RECEPTA EN UN MINUT

Fricando amb boletsVIDEORECEPTA

 

RESULTAT A TAULA
Un clàssic de la cuina catalana, un plat de festa que agrada a tothom.

Montse  i  Júlia

 

 

 

 

VIDEORECEPTA