Broquetes de cap de llom adobades

INGREDIENTS PER A 10 o 12 BROQUETES

1k de cap de llom de porc tallat a daus
3 grans d’all picats
3 cullerades de cafè de pebre vermell dolç
½ cullerada de cafè de pebre vermell picant
1 cullerada de cafè de pebre negre mòlt
3 o 4 cullerades de café de comí mòlt
1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra
Sal
Un raig de vi blanc sec
Opcional: Julivert o menta

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Piquem l’all en un morter amb un pols de sal. Seguidament ho passem a un bol.
Al mateix bol i hi posem la resta d’ingredients. Afegim l’oli i ho emulsionem.
Seguidament, incorporem el raig de vi blanc i ho emulsionem de nou fins que quedi tot ben integrat.
Tastem l’adob i ajustem al nostre gust els ingredients: pebre vermell picant, comí, etc.
Salem la carn i l’aboquem al bol. Remenem perquè quedin tots els daus ben amarats amb l’adob. Si cal ho barregem amb les mans.
Deixem reposar tapat a la nevera  un mínim de dues hores. Si ho preparem el dia abans, molt millor.
Enfilem els daus de carn en broquetes de fusta, prèviament remullades amb aigua perquè no es cremin.
Rostim a la brasa, a la planxa o al grill. Servim de seguida. El julivert picat o la menta li donen un toc refrescant molt agradable.

PER SABER-NE MÉS

És important que a la carnisseria ens tallin la carn a daus; facilita la feina i l’adob. El repòs de la carn adobada a la nevera el dia abans, fa que les espècies hi penetrin i millori molt el gust. Cal tastar l’adob i ajustar les espècies al gust. Si ho volem amb més picant o més comí, l’hi afegirem abans d’incorporar la carn al bol. Una estona abans d’enfilar la carn, haurem tingut en remull amb aigua les broquetes de fusta. Això evitarà que quedin negres i es cremin. El resultat final és més vistós. Amb aquesta quantitat de carn surten unes 12 broquetes de 80 o 90 grams aprox. Podem fer-les amb diferents tipus de carn, com ara pollastre, vedella o xai.

Aquesta recepta de la Núria Pérez, fa les delícies de la seva família, i de la vostra si la feu.

VIDEORECEPTA

Broquetes de cap de llom adobadesLa recepta en 1 minut

RESULTAT A TAULA

Gaudiu d’aquestes delicioses broquetes. Boníssimes i fàcils. Que vagi de gust!

 

Júlia i Montse