INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

2 peus de porc bullits
1 o 2 cebes de Figueres
24 castanyes torrades
2 grans d'all
1 pebrot verd 
3 tomàquets madurs o tomàquet fregit en conserva
50 g de farina
Sal
Oli d'oliva verge
1 got de vi blanc
Vi ranci

Per fer el brou suau
Els peus
1 fulla de llor
1 pastanaga
1 branca de farigola
Sal

Per fer la picada
10 ametlles
1 gra d'all
1 presa de xocolata

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparem el brou
Si comprem els peus cuits, els tornem a bullir 10 minuts amb pastanaga, farigola i una fulla de llor. Aquest brou el farem servir per a la cocció del plat.
Si comprem els peus crus i els bullim amb olla tradicional, els courem 2 hores. Amb olla ràpida els deixarem  45 minuts. Reservarem el brou de cocció.

Preparem el sofregit

Eixuguem els peus, els enfarinem i els fregim en una cassola. Compte, esquitxen molt. Els enrossim i reservem.
A la mateixa cassola sofregim la ceba picada i, a mitja cocció, hi afegim el pebrot picat.
Un cop cuit, incorporem el tomàquet natural ratllat o 4 cullerades de tomàquet fregit.
Acabem de fer el sofregit, salpebrem, mullem amb un vas de vi blanc, deixem reduir i incorporem els peus.
Afegim el brou i deixem fent xup - xup a foc baix 1 h- 1 h30 minuts. Comprovem si estan ben tous punxant amb una forquilla.
Fem una picada i l'afegim a la cassola 10 minuts abans d'acabar.
Incorporem les castanyes cuites a l'últim moment i apaguem del foc.

PER SABER-NE MÉS
Les castanyes les podem torrar o comprar-les torrades.  Si les torrem a casa, es poden congelar i les tenim a punt per a una altra ocasió. 
Nosaltres hem utilitzat castanyes de Viladrau. Venen torrades i envasades al buit. Estan boníssimes!

 

VIDEORECEPTA

Peus de porc amb castanyes LA RECEPTA EN UN MINUT

 

 RESULTAT A TAULA

Un plat  clàssic de la cuina catalana. Hi canten els àngels!

Montse i Júlia