INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
6 albergínies
500 g de carn picada barrejada (porc i vedella)
1-2 cebes
1 gra d'all
Sal
Pebre nehre mòlt
Oli d'oliva verge extra
50 ml de llet
Per fer la Beixamel
50 g de mantega
40 g de farina
750 ml de llet
Sal
Pebre mòlt
Nou moscada
Pel gratinat
Una mica de mantega i formatge ratllat
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem les albergínies i les tallem per la meitat.
Possem una cassola amb aigua a escalfar, quan bulli hi afegim la llet i bullim les albergínies 6 minuts per cada costat.
Les deixem refredar, les buidem, piquem la polpa i reservem.
Piquem finament la ceba i l'all.
Posem una paella al foc amb oli i sofregim la ceba i l’all sense enrossir. Incorporem la carn picada.
Quan la carn sigui cuita, afegim la polpa de l'albergínia picada.
Remenem suaument el sofregit. Salpebrem, hi afegim una mica de beixamel.
Farcim les albergínies i les posem en una plata de forn.
Les cobrim amb la beixamel.
Escampem el formatge ratllat i uns dauets de mantega.
Fins aquí les podem deixar preparades amb antelació. Gratinem i servim calentes.
Preparació de la beixamel
Posem un cassó al foc, hi posem la mantega i quan s'hagi desfet hi afegim la farina, remenem i torrem lleugerament la farina.
Afegim la llet sense deixar de remenar. Afegim la nou moscada. Rectifiquem de sal i pebre. Quan comenci a espessir retirem la beixamel del foc. Cobrim les albergínies, gratinem i servim.
PER SABER-NE MÉS
Hem fet un canvi a la recepta original de l'àvia Gertrudis. Bullim les albergínies amb aigua i llet per tal que quedin més amoroses (aquest és un consell de la Carme Ruscalleda).
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT
Un bon plat de festa per quedar bé. Que vagi de gust!
Montse i Júlia