Peus de porc amb gambes

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 peus de porc bullits
16 gambes
4 grans d'all
2 cebes
1 tomàquet
Oli d'oliva verge extra
Sal
Aigua de bullir els peus o brou de pollastre

Per fer la picada
1 presa de xocolata
1 gra d'all
1 galeta Maria, 

Per fer  l'all i oli
1ou
1 gra d'all
Oli d'oliva extra verge
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
El peus els comprem bullits. En funció del lloc on els comprem, el punt de cocció és diferent. Els necessitem ben cuits.
Si cal, els tornem a bullir una estona més amb una ceba, una fulla de llor i  farigola. En aquest cas, guardarem l'aigua de cocció.
Piquem els alls i reservem. Piquem la ceba i reservem. Ratllem el tomàquet i ho reservem. Tot per separat.
Separem els caps de les gambes.

Preparem la picada
Preparem la picada amb el gra d'all, la galeta i la xocolata.


En una cassola que pugui anar al forn, hi posem un bon raig d'oli, l'escalfem i afegim els caps de les gambes.
Amb una forquilla, anem aixafant els caps. Després d'una estona ens quedaran les pells. Les retirem.
Afegim els alls picats i els enrossim, afegim la ceba. Un cop cuita hi posem el tomàquet ratllat. i continuem amb el sofregit.
Quant el sofregit sigui cuit, posem els peus a la cassola, els donem un parell de tombs i mullem amb l'aigua de la cocció o el brou. Salpebrem al nostre gust.
Ho deixem fent xup - xup poca estona, els peus estan bullits. Si els deixem massa estona es desfan.
10 minuts abans d'acabar incorporem les gambes i la picada.
Escalfem el forn a 200 ºC. Preparem l'allioli amb la batedora, ho fem com sempre. 
Abans de servir, escampem l'allioli, posem la cassola al forn fins que quedi daurat..
Ja ho podem servir.

 

PER SABER-NE MÉS

Aquesta recepta és de l'Àngela  Izquierdo, coneguda com l'Angela Marroi.  La familia Marroi és una  familia de  pescadors de Blanes. Pescadors de gamba des de generacions. Gràcies Àngela, les teves receptes sempre surten boníssimes! 

Les pells dels caps de les gambes, un cop fregides, les hem triturat amb una mica de brou. Ho hem colat i afegit a la cassola.

 

VIDEORECEPTA

Peus de porc amb gambesLa recepta en  3 minuts

 

RESULTAT A TAULA

Si sou amants dels peus de porc, us recomanem aquesta recepta, queden boníssims!  

Montse i Júlia