La boga o bogarró: Boops boops (Cast.: boga, bogarro). És una espècie poc apreciada gastronòmicament perqué té molta espina. Té la carn blanca, una mica estellosa.

Mida: Pot arribar als 36 cm de llargària.

Hàbitat: Viu en tota mena de substrats (sorra, fang, roques i herbassars), fins als 250 metres de profunditat. És més abundant en els primers 100 metres. És una espècie marina que viu a  zones prop de la costa en grans bancs.

Tècniques de pesca: És capturada per les embarcacions d'encerclament (teranyines). Aquest peix es  desplaça en grups que a la nit es mouen a prop de la superfície, on són capturats per les barques de llum. També són presa fàcil per a les soltes, els tresmalls o els boleros calats a peu de platja.

RECEPTES:
S'ha de menjar ben fresca, ben escatada i hem de treure molt bé el budell. La podem cuinar enfarinada, fregida o a la planxa. Amb una mica d'all i julivert i un bon raig d'oli ens quedarà força bona.