Amanida de quinoa

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

250 g de quinoa
500 ml d'aigua mineral
1 poma 
1 llimona (el suc)
8 prunes seques sense os
150 g de rocafort
50 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Posem a bullir l'aigua amb una cullerada de cafè de sal. Pesem la quinoa, la posem dins d'un colador i a rentem bé sota l'aixeta am força aigua. La deixem escórrer uns minuts  Posem una paella al foc amb dues cullerades d'oli i torrem la quinoa una mica. Veurem com primer s'asseca  l'aigua; de seguida es comença a torrar amb l'oli i desprèn una olor suau. La remenem a la paella 3 minuts. Quan l'aigua bulli hi tirem la quinoa i la deixem bullir 15 minuts, com l'arròs. Un cop cuita, l'estenem en una plata i la deixem refredar. De tant en tant la remenem amb una cullera per separar els grans. Mentrestant, pelem i tallem la poma a daus, la ruixem amb el suc de la llimona i la reservem. Tallem les prunes a trossets. Tallem el rocafort a daus amb un ganivet calent. En un bol, barregem la quinoa, la poma, les prunes i el rocafort. Ho amanim amb l'oli i ho posem a punt de sal. Ho servim fred.

PER SABER-NE MÉS

La quinoa (Chenopodium quinoa), és una planta herbàcia anual, de fulles simples i flors petites i vermelloses. Procedeix del Perú i és conreada a Amèrica del sud des de fa milers d'anys. Era considerada un aliment sagrat pels andins. No és un cereal, en realitat és un fruit sec, una nou petita. És molt rica en proteïnes i aminoàcids, els conté tots de manera equilibrada. Actualment és un aliment molt valorat. És fàcil de digerir i la podem coure com l'arròs. L'hem de rentar molt bé per eliminar la saponina, que li dóna un regust amarg i pot fer que sigui difícil de pair. Aquesta recepta l'hem tret del llibre d'en Pep Nogué "La millor cuina d'estiu" de l'editorial Columna.

RESULTAT A TAULA

Una amanida nutritiva, amb una barreja de sabors que es complementen molt bé. L'aportació de la quinoa a la nostra dieta, pot ser molt interessant per a la salut i també per variar la base de les nostres amanides d'estiu.

Montse i Júlia