Canapès variats

INGREDIENTS BÀSICS
Pa de motlle, Crema de llet per cuinar, Mantega i Gelatina (opcional)


PREPARACIÓ PRÈVIA PER A TOTS ELS TIPUS DE CANAPÈS
Primer preparem les llesques de pa de motlle. Untem el pa amb l'ajuda d'un pinzell, primer amb nata líquida i després amb mantega fosa. Un cop fet això, preparem les diferents varietats de canapès.
Els podem acabar amb gelatina.

 

 

 

FOIE-GRAS  SEMICUIT  I OU DE GUATLLA

INGREDIENTS
Foie-gras semicuit, ous de guatlla, porradell (cibulet)

PREPARACIÓ
Bullim els ous de guatlla 5 minuts justos. Els refredem, els pelem i reservem.

Untem la llesca amb el foie-gras, la tallem en 4 talls. Hi posem al damunt mig ou de guatlla i ho acabem amb el cibulet.

 

 

SOBRASSADA

 Canapè de sobrassada

INGREDIENTS
Crema de sobrassada, blat de moro i alfàbrega.


PREPARACIÓ
Untem la llesca de pa amb la sobrassada, la tallem en 4 talls, hi posem una o 2 fulletes d'alfàbrega i blat de moro en forma de flor.

La combinació de sobrassada i alfàbrega és boníssima.                                                      

 

 

PATÉ DE BOLETS

 Canapè de bolets INGREDIENTS
100 g de ceba, 75 g de porro, 75 g de bolets frescos per al paté i uns quants més per decorar els canapès, 125 g de formatge fresc tipus Philadelphia, 37 g de nata, un punt de sal i 15 g d'oli.


PREPARACIÓ
Amb sistema tradicional
Piquem la ceba i el porro i el saltem a foc suau. No ha de quedar ros. Afegim els bolets i continuem coent a foc suau, deixem que absorbeixin l'aigua. Després afegim el formatge, la nata i coem uns minuts més. Ho passem tot al vas de la batedora i ho triturem fins que ens quedi la textura desitjada.

Amb Thermomix
Posem al vas la ceba, el porro, l'oli i la sal, programem 5 segons, velocitat 5 i tot seguit, 7 minuts a 120 °C velocitat 1.

Afegim els bolets i programem 15 minuts, velocitat 1, 120ºC.
Després hi posem el formatge, la nata i programem 5 minuts a 100 °C velocitat 1.
Finalment 1 minut, velocitat progressiva de 5 a 10.
Llavors, posem el paté en un recipient, el tapem bé i el deixem a la nevera almenys 2 o 3 hores.

PREPARACIÓ DEL CANAPÈ
Saltem els bolets reservats per decorar i reservem.
Untem una llesca de pa de motlle amb el paté, el tallem en 4 parts i després posem un parell de camagrocs al damunt.




ALL TENDRE I PURÉ DE MONGETES

Canapè de bull i pate de mongetes

INGREDIENTS
Bull negre, mongetes del ganxet i alls tendres petits.


PREPARACIÓ
Reservem alguna mongeta per decorar i la resta les triturem amb batedora o robot tipus Thermomix fins que ens quedi una textura fina i reservem.

En una paella amb oli, confitem a foc suau els alls tendres i reservem.
Untem una llesca de pa, la tallem en 4 parts o li donem una forma rodona amb un motlle.
Posem al damunt un tall de bull negre i l'all tendre.
Posem la resta de puré de mongetes en una mànega i decorem el canapè.

 

 

SALMÓ, OU DUR I COGOMBRETS

Canapè de salmó

INGREDIENTS
Salmó curat o fumat, formatge fresc tipus Philadelphia, ou dur i cogombrets amb vinagre.


PREPARACIÓ
Untem la llesca de pa amb el formatge fresc, la tallem amb 4 trossos o 8 si fem forma de triangle.

Posem al damunt un tall de salmó, ou dur ratllat i cogombrets picats.

 

 

 

PATÉ DE TONYINA I TOMÀQUET SEC AMB ESPÀRRECS

Canapè de pate de tonyina INGREDIENTS
Tonyina en conserva, maionesa, espàrrecs en conserva petits i tomàquets secs amb oli.


PREPARACIÓ
Escorrem la tonyina, reservem algun tall sencer per decorar i la resta la posem dins del vas de la batedora. Afegim 2 tomàquets secs tallats a trossos i la maionesa.

Comencem amb 1 cullerada de maionesa i en funció de la textura que vulguem n'afegim més.
Untem la llesca de pa amb el paté de tonyina i la tallem en 4 talls, posem al damunt un espàrrec i tomàquet tallat a tires o picat. 




PER SABER-NE MÉS
El fet d'untar el pa amb crema de llet i mantega fosa fa que els canapès quedin més amorosos. En funció del que tingueu i de la imaginació que hi poseu, podeu fer moltes varietats.
Preparar els tomàquets secs en oli és molt fàcil, us deixem l'enllaç  on us expliquem com preparar-los.


RESULTAT A TAULA
Uns canapès fàcils, diferents i bons.


Montse i Júlia

 

 

 

  

 



 

 

 

 

  

 tomàquets secs amb oli.