Croquetes de trompetes de la mort i carbassó

INGREDIENTS
100 g de trompetes de la mort seques (300-350 g si són fresques)
1 carabassó (280 g aprox.)
1 ceba (180 g aprox.)
120 g de farina
120 g de mantega per fer la beixamel 
30 g de mantega per als bolets
1 l de llet
Sal
Pebre blanc mòlt
Oli d'oliva verge
Nou moscada (opcional)
Ou 
Pa ratllat

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Pelem i tallem la ceba molt petita i reservem.
Si les trompetes són fresques, les rentem bé, les deixem escórrer i les eixuguem. Si són deshidratades, retirem la part més seca del peu i les deixem en remull unes hores.
Quan estiguin ben hidratades, les escorrem, les eixuguem, les tallem petites i reservem.
Rentem el carabassó, el tallem petit i reservem.
Posem a escalfar la llet.
En una paella, posem un rajolí d'oli i coem els bolets a foc lent. No posem sal durant la cocció, així no treuen aigua. Al final de la cocció salem, afegim pebre blanc i una mica de mantega. Retirem del foc i reservem.

Preparem la beixamel 
En un pot escalfem la llet i reservem.


Comencem fent el roux
En una cassola, posem la mantega i l'escalfem. Quan comenci a desfer-se, hi afegim la ceba, remenem un parell de minuts i hi posem el carabassó.
El deixem coure sense que agafi color, incorporem la farina de cop i remenem amb varetes manuals.
Afegim un parell de cullerots de llet calenta i remenem fins que quedi una pasta fina i sense grumolls. Seguidament, hi posem la resta de la llet i una mica de nou moscada. Continuem remenant i deixem coure 15 o 20 minuts.
Afegim una mica d'aigua del remull dels bolets.
Incorporem tots els bolets i coem uns 10 minuts més. 
Si queda massa espès, sempre podem afegir una mica d'aigua de remull dels bolets.
Tastem i rectifiquem de sal.
Parem el foc, passem la pasta a una safata i la tapem a pell amb paper film.
La deixem refredar i l'entrem a la nevera. 

Per fer les croquetes
Batem un ou i reservem.
Traiem la safata de la nevera, retirem el film i marquem la pasta amb un ganivet, a la mida de les croquetes. Els donem forma amb les mans. Les passem per l'ou batut i finalment pel pa ratllat.
Les fregim per tandes amb oli abundant a 180 ºC -190 ºC. Si no tenim termòmetre, sabrem la temperatura quan l'oli comenci a fumejar.

PER SABER-NE MÉS
Les croquetes són un bon fons de rebost. Es congelen molt bé. Val la pena fer-ne més quantitat i tenir una reserva al congelador.
Amb les quantitats que us donem, si fem les croquetes d'uns 20 g, en surten  65-70 unitats.

 

VIDEORECEPTA
Croquetes de trompetes de la mort i carbassóLa recepta en 2 minuts

RESULTAT A TAULA

Unes croquetes de bolets boníssimes i de gust delicat. Segur que us agradaran!

Montse i Júlia