Amanida de tomàquet i ceba tendra tradicional

INGREDIENTS

Tomàquets madurs 
Ceba tendra
Oli d'oliva verge extra
Olives al gust
Sal
Alfàbrega (optativa)

PREPARACIÓ

Tindrem els tomàquets nets i a la nevera. La ceba tendra també la tindrem neta i a la nevera.
Preparem una safata per servir l'amanida. Tallem els tomàquets tal com es veu a la foto. Tallem la ceba a làmines.
Ho posem a la safata, ho amanim amb l'oli i la sal. Acabem posant les olives.
Podem afegir unes fulles d'alfàbrega esmicolades que tindrem amb oli una estona abans.
Servim de seguida.

PER SABER-NE MÉS

Una amanida de tota la vida, refrescant, estiuenca i amb el toc especial de l'alfàbrega. S'ha de fer al moment!
Si voleu treure el picant de la ceba, un cop tallada la deixeu 1 h amb vinagre blanc  i després l'esbandiu.

RESULTAT A TAULA

Que no falti a cap taula una safata d'amanida, boníssima, fàcil, fresca i saludable; com aquesta. Que vagi de gust!

Júlia i Montse