Amanida russa al vapor

INGREDIENTS PER A 4 o 5 PERSONES

600 g de patates
200 g de pastanagues
50 g de pèsols
100 g de mongetes tendres
3 ous durs
50 g d’olives farcides d’anxova
150 g de tonyina o bonítol en conserva, amb oli d’oliva
300 g de maionesa
Sal
Aigua mineral o filtrada
Cogombrets en vinagre

PREPARACIÓ I COCCIÓ
En un cassó, bullim els ous 10 minuts. Deixem refredar. Un cop freds, piquem i reservem.
Pelem les patates i les pastanagues i les tallem a daus.
Rentem les mongetes tendres i les fem a talls petits.
Pelem els pèsols.
Posem totes les verdures a la safata i les coem al forn, amb vapor. Deixem refredar.
En un bol, barregem totes les verdures, l’ou picat, la tonyina esmicolada i escorreguda, les olives farcides i uns cogombres tallats petits.
Afegim la maionesa i barregem bé. Incorporarem més maionesa fins que la barreja estigui al nostre gust. Guardem a la nevera i la servim ben freda.

PER SABER-NE MÉS

Hi queda bé unes tires de pebrot del piquillo o pebrot escalivat o uns filets d’anxova. Els cogombrets en conserva tallats petits també hi queden molt bé. Podem substituir la tonyina per daus de pernil dolç, gambetes pelades, daus de pollastre cuit, etc.

L’amanida russa no té un origen massa clar. És molt popular a tot el món i hi ha moltes versions. També és coneguda com l’amanida Olivier; cuiner rus d’origen francobelga que la va popularitzar. Al restaurant Hermitage de Moscou, servien una amanida feta amb carn cuita de gall salvatge, cérvol, perdiu, caviar, llagosta, llengua de vedella, amb una maionesa amb mostassa i espècies. Segons explica al seu llibre Maria Mestayer, Marquesa de Parabere, també s’hi posava remolatxa, esturió fumat i pernil d’os entre altres ingredients. Per fer aquesta amanida ens hem basat en el llibre de la Carme Ruscalleda; la Màgia de la Cuina, amb unes divertides il·lustracions de la Pilarín Bayés.

VIDEORECEPTA

Amanida russaLa recepta en 1 minut

 

 

RESULTAT A TAULA

L’amanida russa de tota la vida. Bona a l’estiu i tot l’any. Què vagi de gust!

 

Júlia i Montse