Canelons de carbassó i pastanaga

INGREDIENTS PER A 5-6 PERSONES

2  carbassons (500 g)
3 pastanagues
1 ceba
Sal
Oli d'oliva verge extra
20 canelons

Per fer la beixamel

50 g de mantega
40 g de farina
1/2 l de llet
Sal
Pebre blanc mòlt
Nou moscada

Per gratinar

Formatge ratllat
Mantega

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Per fer les verdures
Netegem les verdures i les tallem a daus petits. Les reservem per separat. 
En una paella amb oli posem la pastanaga, la deixem coure uns minuts i, abans que quedi rossa, afegim la ceba.
A mitja cocció  incorporem el carabassó, salpebrem i remenem fins que les verdures estiguin cuites al dente.
Reservem.

Per bullir els canalons

Posem una olla amb aigua al foc, afegim sal i un rajolí d'oli. Quan l'aigua bulli afegim les làmines dels canelons una a una sense deixar de remenar perquè no s'enganxin. Les bullim el temps que indiqui el fabricant. Traiem les plaques una amb una escumadora i les dipositem planes a sobre d'un drap de cuina.


Per fer la beixamel

Fonem la mantega en una cassola a foc suau i hi afegim la farina. Li donem unes voltes vigilant que no es cremi.
Afegim tota la llet (a temperatura ambient) i remenem enèrgicament fins que s'espesseixi.
Hi afegim la sal, el pebre i la nou moscada al gust.
La beixamel no ha de bullir; quan veiem que comença a bullir, la retirem del foc.

Per acabar el plat

Omplim els canalons amb les verdures i els enrotllem. 
En una plata de forn posem primer una mica de beixamel. Posem els canalons i els cobrim amb la beixamel.
Afegim per sobre el formatge ratllat i uns punts de mantega.

En aquest punt, els podem deixar preparats per l'endemà.
Per coure els canalons escalfem el forn a 200 ºC, aire i gratinador. Coem uns 15 minuts.
Vigilem el forn per tal que quedin massa rossos.

PER SABER-NE MÉS
Els canalons els podem deixar fets el dia anterior i també els podem congelar. Podem variar les verdures en funció del que tinguem a la nevera.


RESULTAT
Uns canalons diferents, bons i adients per a vegetarians.

Montse i Júlia