Carxofes a la vinagreta

INGREDIENTS PER A QUATRE O CINC PERSONES

1,5 k de carxofes
Aigua mineral o filtrada
Llimona
Sal

Per fer la vinagreta

100 ml d’oli d’oliva verge extra
30 ml de vinagre de poma
Suc de mitja  llimona
Sal, poca
Pebre negre
1 cullerada sopera de mel
1 cullerada de postres de mostassa
1 cullerada de postres d’herbes de Provença

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparem un bol amb aigua i el suc d’una llimona. Traiem el tronc de les carxofes i retirem les fulles exteriors. Les tallem en quatre o sis talls i les posem al bol per evitar que quedin negres.
Posem una olla amb aigua i sal a bullir. Quan l’aigua bulli, traiem les carxofes del bol i les posem a l’olla uns 4 minuts. Han de quedar cruixents, al dente.
Depenent de la mida de les carxofes, les tastem. Les retirem de l’olla i les deixem refredar en una escorredora.

Preparem la vinagreta.  

En un pot de vidre barregem tots els ingredients. Sacsegem enèrgicament i llest.
Tastem la vinagreta i afegim, si cal, més quantitat d’algun ingredient.
Posem les carxofes planes, sense apilonar, en una safata.
Amanim amb la vinagreta i servim a temperatura ambient.

PER SABER-NE MÉS

És important netejar mol bé les carxofes de les fulles dures exteriors. Per aquest plat, no utilitzem els troncs. El temps de cocció també és important. Hem de tenir en compte la mida i, si cal, tastar-les per evitar que quedin toves.

RESULTAT A TAULA

Un entrant boníssim per compartir.

Montse i Júlia