INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

1 gall de Sant Pere gros
1 ceba de Figueres
1 o 2 llimones
Oli d'oliva verge extra
Pebre mòlt i pebre sencer (pot ser pebre verd, negre o el que vulgueu)

 

PREPARACIÓ


Demanem a la peixateria que ens netegin el peix deixant els lloms sencers. Tallem el peix ben fi, com si féssim carpaccio. El repartim en una plata, tapem amb paper film i el deixem a la nevera.

Tallem la ceba i la llimona ben fines. En un bol, barregem la ceba tallada, la llimona, l'oli, el pebre mòlt i el sencer. Ho deixem reposar a la nevera dues hores perquè la ceba quedi ben cuita.
10 minuts abans de servir-lo, hi posem sal maldon i pebre acabat de moldre i hi aboquem la barreja del marinat.

 

PER SABER-NE MÉS


Si congelem el peix, és molt més fàcil tallar-lo en el moment que tot just comença a descongelar-se.
El cap i les espines els podem fer servir per fer una sopa de peix. Podem substituir el gall per altres tipus de peix com ara rap, llobarro, escorpora, llampuga...
Recepta de la Joana Moreno de Can Mañach.


RESULTAT A TAULA

Un plat de peix fresc boníssim.

Montse