gaspatxo-remolatxa-1

 

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

Per a les sardines marinades

Sardines 
1 taronja
Vinagre de vi blanc
Aigua mineral

 

Per al gaspatxo

500 g de remolatxa
150 g  tomàquets madurs
20 ml vinagre de xerès
All
40 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
4 sardines marinades

 Pa (opcional)

 

Per marinar les sardines
Netegem les sardines, retirem les tripes, el cap i les espines de manera que ens quedin els filets. Les cobrim  amb una barreja d'aigua i vinagre a parts iguals. Afegim el suc de la taronja i les deixem tota la nit


Gaspatxo de remolatxa

Per fer el gaspatxo

Bullim les remolatxes 50 minuts. Les refredem i pelem. Guardem una mica d'aigua de la cocció. Rentem el tomàquet i el triturem amb la batedora amb cops suaus per evitar que les llavors es trenquin. Colem el tomàquet, per eliminar pells i llavors, pressionant amb una cullera.

Posem la remolatxa, el tomàquet, l'all, l'oli, el pebre i el vinagre en un bol i triturem amb la batedora. Compte amb el vinagre, millor posar-ne poc i tastar.

Afegim aigua de la cocció o pa en funció de la textura que vulguem. Servirem a temperatura ambient acompanyat de 2 filets de sardina.

 

 

PER SABER-NE MÉS

Si bullim les remolatxes amb pell i deixem una part del tronc, evitarem que perdin color. Si volem evitar que l'all repeteixi, el podem escaldar. Podem substituir els filets de sardina per filets de seitons o un altre peix marinat. Aquesta recepta ens l'ha ensenyat el Xef Bernat Badia al taller Bufet d'estiu.


RESULTAT A TAULA

Un gaspatxo saludable, vistós i diferent.

 

 Montse