INGREDIENTS PER FER 1,5 L DE GASPATXO

750 g de tomàquets madurs
1 pebrot verd petit
100 g de pebrot vermell
100 g de cogombre
50 g de ceba
1 gra d'all
100 g d'oli d'oliva verge extra
Vinagre de xerès al gust
Sal
4 cullerades de pinyons
Cibulet
Aigua mineral freda

 PREPARACIÓ 

Rentem totes les verdures. Traiem les llavors del pebrot verd i vermell. Pelem la ceba, l'all i el cogombre.
Tallem les verdures a talls regulars; l'all el piquem petit.
Posem totes les verdures en un robot de cuina, batedora o el que tinguem.
Triturem fins que ens quedi una crema fina.
Podem afegir aigua si ens queda espès i ens costa de triturar.
Ho passem pel colador xinès, afegim la sal, l'oli i vinagre al gust. Incorporem aigua mineral fins a obtenir la textura que més ens agradi.
Ho servim ben fred de nevera.
Al moment de servir, afegim a cada ració uns pinyons i una mica de cibulet, que li aniran molt bé

PREPARACIÓ AMB THERMOMIX

Rentem totes les verdures. Traiem les llavors del pebrot verd i vermell. Pelem la ceba, l'all i el cogombre. Els tomàquets els posem amb pell.Tallem les verdures a talls regulars i les posem al vas. Afegim 50 l’oli, vinagre,  sal  i aigua al gust.
Programem de 3 a 5 minuts depenent de la qualitat del tomàquet, a velocitat 5-7-9 progressivament. 
Ho passem pel colador xinès.
Si volem un gaspatxo més emulsionat, posarem l’oli al principi; el color vermell serà menys intens. 
Si afegim  l’oli al final, ens quedarà més vermell i menys emulsionat.

PER SABER-NE MÉS

Aquest gaspatxo no porta pa. Ideal per a celíacs i tothom qui té restringits els hidrats. Si no us agrada el vinagre, el canvieu per suc de llimona. Si la ceba us torna, la podeu escaldar un parell de minuts i afegir-la a la resta de les verdures abans de triturar-les. També podeu afegir uns glaçons si ho voleu més fred. Naturalment que podeu afegir una mica de pa si us ve de gust!

Resultat a taula

Tradicional, però una mica diferent. Queda cremós i amb un gust de verdures molt bo. Un veritable còctel de vitamines.

Júlia