Mosaic de pebrot i albergínia

INGREDIENTS

3 pebrots vermells grossos
3 albergínies grosses
5 ous
200 ml nata líquida
Sal
Pebre mòlt
Oli d'oliva verge
Per fer la maionesa d'herbes (opcional)
200 ml d'oli
1 gra d'all petit
1 ou
Julivert
Porradell

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Per fer l'escalivada
Escalfem el forn a 160ºC. Rentem les albergínies i els pebrots, els eixuguem i els freguem amb oli. Ho posem en una plata per anar al forn. Ho deixem coure uns 30 minuts aproximadament. Deixem refredar, pelem els pebrots i les albergínies i els tallem a daus.
Per fer el mosaic
Preparem un motlle tipus cake de 30 cm, el folrem amb paper de forn. En un bol batem els ous, afegim la nata líquida i salpebrem. Afegim els daus d'albergínia i el pebroti ho barregem bé. Omplim el motlle i l'entrem al forn calent a 160ºC durant una hora. Els primers 45 minuts ho tapem amb paper d'alumini, després retirem el paper i ho deixarem mínim uns 15 minuts més. Passat aquest temps, punxem amb un escuradents i comprovem si ja està cuit; en cas contrari, el deixem una estona més al forn. El podem servir tebi, fred o escalfat passat per la paella. En aquest últim cas, el tallarem a talls gruixuts i el passarem per la paella amb delicadesa fins que es faci una capa rossa.
Per fer la maionesa d'herbes
Fem una maionesa tradicional amb la batedora elèctrica, afegint unes fulles de julivert i unes tiges de porradell.

PER SABER-NE MÉS
Quan desemmotllem el mosaic, el posarem una estona damunt d'una reixeta per tal d'eliminar el líquid que pugui quedar i així evitarem que ens quedi a la safata quan el presentem a taula.
Recepta de Carme Ruscalleda, del seu llibre Cuinar per ser feliç.

RESULTAT A TAULA
Un mosaic de verdures suau i delicat, que podeu tenir preparat amb antelació.


Montse