Coca recapte

INGREDIENTS

2 cebes grosses
2 pebrots vermells
1 pebrot verd
1 albergínia 
1 carbassó petit (opcional)
Orenga
Sal
Oli d'oliva verge
Pebre negre mòlt

Per la massa
100 ml d'oli
100 ml de cervesa
325 g de farina de blat
Un pols de sal

PREPARACIÓ DE LA VERDURA

Tallem tota la verdura a tires de 8 cm de llarg per 1 o 2 cm d'ampla. 
L'albergínia la deixem dins d'una escorredora una estona amb sal perquè tregui l'aigua, l'esbandim i la reservem. 
Posem una paella amb oli al foc i afegim la ceba, el pebrot verd i el pebrot vermell en fred. Salpebrem i posem orenga al gust.
Donem un tomb a les verdures per que ens agafin l'oli.
A mitja cocció (al cap d'uns 10 minuts), afegim el carbassó i l'albergínia. Les verdures ens han de quedar "al dente". No ens han de quedar rosses.
Si un cop cuita la verdura té massa aigua, la posem a escórrer per que ens quedi sense suc.
En tot cas, la verdura no ha de coure més de vint minuts.

PREPARACIÓ DE LA MASSA

Mentre cou la verdura preparem la massa, la podem preparar amb sistema tradicional o robot. Tots dos sistemes son molt senzills

Sistema tradicional:
En un bol posem  l'oli, la cervesa i anem afegint la farina i la sal mentre anem remenant amb una espàtula.
Amb robot:
En el vas posem per aquest ordre: l'oli, la cervessa, la farina i la sal. Programem 30 segons velocitat d'amassar (espiga)

Volquem la massa al l'encimera, l'acabem de treballar una mica amb les mans i la deixem reposar la massa 10 minuts tapada.
En una plata del forn  prèviament untada amb oli estenem la massa amb les mans. Si ens costa, podem utilitzar un pot de vidre com si fos un corró.
Un cop  tenim la massa ben estesa, escampem  la verdura ben escorreguda per sobre.
Ho entrem al forn escalfat a 210ºC dalt i baix uns 30 minuts.
La coca estarà cuita quan les vores de la massa estiguin daurades.

 

PER SABER-NE MÉS

La verdura ha d'estar cuita "al dente", una mica crua. Penseu que ha d'anar al forn i si la posem massa cuita ens quedarà seca i reduirà massa. La verdura s'ha d'escòrrer bé. Si té un excés d'aigua, ens estovarà la massa i no es courà bé. Ens quedarà la massa com mullada. Ultilitzem un pot o got de vidre per estendre la massa perquè el corró, en aquest cas, no serveix. Cada farina absorbeix els líquids de manera diferent. Si la massa us queda seca, afegiu 1 cullerada d'oli i 1 cullerada de cervesa i acabeu d'amassar.

 

VIDEORECEPTA
Coca de recapteLa recepta en 3 minuts




RESULTAT

Una coca boníssima, sana, senzilla i econòmica. Sola queda perfecta. Podeu afegir altres ingredients com ara tonyina, botifarra ...