Amanida de tomàquet, avellanes i parmesà amb oli d'alfàbrega

INGREDIENTS

Tomàquets de pera 
Alfàbrega
Avellanes torrades
Parmesà
Oli d'oliva verge extra
Sal Maldon

 

PREPARACIÓ DE L'OLI D'ALFÀBREGA  

Agafem 6 o 7 fulles d'alfàbrega grosses, les tallem amb unes tisores i les posem al got de la batedora.
Afegim 150 ml d'oli i batem lleugerament. Ens han de quedar trossos, no cal que quedi massa fina.

PREPARACIÓ DE L'AMANIDA

Rentem sota l'aixeta els tomàquets, els tallem longitudinalment i cada tall en 2.
Pelem les avellanes i les aixafem de manera que quedin mig trencades, al morter o amb un corró.
Primer disposem els talls de tomàquet al plat tal com veieu a la foto, escampem per sobre les avellanes picades, salem i amanim amb l'oli d'alfàbrega que tenim preparat.
Finalment, fem làmines fines de parmesà amb el pelador de patates i ho posem a sobre de l'amanida al moment de servir.

PER SABER-NE MÉS

Aquí no donem quantitats, ho podeu fer a ull i al vostre gust. L'oli d'alfàbrega, es conserva molts dies a la nevera.

RESULTAT

Amanida original, molt fàcil, estiuenca i boníssima!

Júlia i Montse