INGREDIENTS
1 kg de codonys (pes net)
½ kg de pomes (golden, pes net)
250 g de sucre de canya (o panela)
Una beina de vainilla de Madagascar
Pell d’una llimona
Suc d’una llimona
200 ml d’aigua mineral o filtrada
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Pelem els codonys i les pomes, en fem talls regulars, pesem i posem dins d’una olla de mida adient. Afegim el sucre, la pell i el suc de llimona i l’aigua. Obrim la beina de vainilla i rasquem el contingut, l’afegim a la fruita i també la beina. Remenem tots els ingredients i comencem a coure a foc mig. Deixem coure uns 45 minuts remenant de tant en tant. Quan la fruita estigui tova, traiem la pell de llimona i la beina i ho triturem. Deixem coure fins que ens quedi al punt.
Posem la melmelada en pots nets i secs que haurem bullit prèviament. Tapem i bullim 30 minuts a bany Maria. Deixem refredar dins del mateix recipient. Guardarem en un lloc fosc, fresc i sec.
PER SABER-NE MÉS
Els codonys són de carn consistent; quan els talleu, descarteu-ne el cor, que és dur. Hem d’afegir aigua perquè el codony s’estovi. La textura final, és la d’una compota, amb gust molt natural i poc dolç.
RESULTAT
Una melmelada amb el punt just de dolç. La vainilla li dona un toc molt elegant. Per menjar-la a cullerades!
Júlia i Montse