Melmelada de préssec i poma

INGREDIENTS
1 kg de préssecs, pes net
350 g de sucre
1 llimona
1 poma

MATERIAL 
Una cassola d'acer inoxidable.
Cullera o varetes d'acer inoxidable per remenar. Eviteu la fusta.
Pots de vidre amb tapadores, molt nets.

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Pelem els préssecs, els tallem a trossos, traiem el pinyol i en fem talls més petits.
Els posem en un recipient que es pugui tapar, afegim el sucre, els entrem a la nevera i deixem reposar 3 o 4 hores.
També ho podem deixar reposar d'un dia per l'altre.
La fruita s'estovarà i s'anirà barrejant amb el sucre. 
Posem la cassola al foc, aboquem la fruita amb el sucre i comencem a coure a foc suau.
Ratllem una poma directament a la cassola i hi afegim el suc d'una llimona.
Remenem amb suavitat.
La melmelada anirà canviant de color i de consistència.
El temps de cocció és aproximat: per 1,350 kg de melmelada, de 30 a 45 minuts.
Depèn del grau de maduresa de la fruita, del foc, de la cassola, hi ha molts factors. 
Continuem la cocció fins que la melmelada estigui al punt. 
L'envasem calenta.
Omplim els pots fins al coll, els hi donem la volta i els deixem refredar, es fa el buit.

PER SABER-NE MÉS
Es conserva bé mesos. Si volem conservar la melmelada d'un any per l'altre, hem de bullir els pots al bany Maria 30 minuts. Per guardar-la, triarem un lloc fosc, fresc i sec.

RESULTAT A TAULA
Aquesta melmelada, que té poc sucre, queda molt cremosa. Té la consistència d'una compota amb un gust de fruita molt accentuat. Per acompanyar les torrades de l'esmorzar, farcir pastissos, amb iogurt, amb gelats diversos, amb mató,  formatges frescos, a cullerades. Res a veure amb qualsevol melmelada que pugueu comprar. Que vagi de gust!

 

Montse i Júlia