Tomàquets xerri confitats al forn

INGREDIENTS
Tomàquets cirerols (Cherry)
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre en gra
Herbes (farigola, romaní...)
Alls

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Escalfem el forn a 100° C
Rentem els tomàquets i els eixuguem.
Agafem una safata, hi posem els tomàquets, la sal, la farigola, el romaní, uns grans de pebre i un parell de grans d'all sencers. Afegim l'oli; no cal cobrir-los del tot.
Els enfornem uns 30 minuts.  Hem de vigilar que quedin tous, sense que s'obrin.
Els posem en un pot de vidre i els cobrim amb el mateix oli.

 

PER SABER-NE MÉS
Es conserven molts dies, però si  voleu que us durin més, en el moment d'acabar la cocció, els passem a un pot de vidre en calent, tapem bé i els deixem refredar amb el pot invertit. Si els volem per tot l'any, els bullirem al bany maria uns 25 minuts.
No us donem quantitats, en aquesta recepta no és necessari.

 

RESULTAT A TAULA
Prepareu-ne un pot i els tindreu llestos per a les amanides, entrants, canapès, pizzes...

 

Montse i Júlia