Olives en conserva

INGREDIENTS

Olives
Aigua mineral
Sal

 

PREPARACIÓ

Collim les olives quan comencIn a agafar un color morat. Retirem les fulles que ens hagin pogut quedar i les cobrim d'aigua. Nosaltres les hem posat senceres. Canviarem l'aigua cada dia durant unes 3 setmanes. El temps varia en funció del tipus d'oliva i de l'aigua. Us recomanem que les tasteu per comprovar que l'amargor forta hagi desaparegut pràcticament.

Preparem una salmorra amb 90g de sal per cada litre d'aigua. 

Posem les olives en pots de vidre, els omplim amb la salmorra i els tapem bé. Guardem els pots en un lloc fosc, fresc i sec. Després de 2 o 3 mesos les tastarem i, si les trobem bones,  ja les podrem menjar.

 

PER SABER-NE MÉS

Les olives es conserven ben bé un any. Hi ha moltes maneres de preparar-les, les podeu tallar, podeu posar-hi herbes, alls, llimona. Nosaltres les hem fet soles. És important que l'aigua que utilitzem per a la salmorra sigui aigua mineral. 
Aquesta manera de preparar les olives en's l'ha explicat en Miquel Suy.

 

RESULTAT

Olives per aperitius i  amanides, quan més temps passi, més bones seran. Què vagi de gust.

 

Montse