Espinacs amb poma, panses i pinyons

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

1 poma
1kg d'espinacs (2 manats)
2 grans d’all
1 cullerada sopera de pinyons
2 cullerades soperes de panses de Corinti
Sal
Oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Tallem la tija dels espinacs, els rentem canviat l’aigua dues o tres vegades, els deixem escórrer i els centrifuguem.
Seguidament els posem en una cassola, els tapem i els coem amb la seva pròpia aigua. Els tindrem cuits en pocs minuts, depenent de com en siguin de tendres.
Posem les panses a remullar amb aigua tèbia.
Pelem la poma, li traiem el cor i la tallem a daus petits.
Posem una paella amb oli al foc i coem la poma a foc suau sense que agafi color. La retirem quan estigui tova; no s’ha de desfer.
A la mateixa paella afegim un raig d’oli i daurem els alls. Seguidament hi afegim els espinacs cuits i escorreguts. Salpebrem i donem uns tombs fins que estiguin al nostre gust, uns 5 minuts.
Incorporem la poma i les panses a la paella, ho barregem, rectifiquem de sal, hi escampem els pinyons per sobre i servim.

PER SABER-NE MÉS

Si hem de coure molta quantitat, necessitem una paella gran. Ho podem fer en dues vegades. També podem utilitzar un wok. Els espinacs tenen un gust potent; compte amb la sal. Si són de fulla grossa i tenen la tija gruixuda, millor tallar-la, pot amargar. Si cuinem espinacs petits i molt tendres, hem de tallar només la part final  abans de l’arrel. Cal ajustar el temps de cocció a la mida dels espinacs. Els podem servir com a primer plat o com a acompanyament.

RESULTAT A TAULA

Uns espinacs diferents. La poma afegeix un gust suau. Què vagi de gust!

Montse i Júlia