Coliflor amb alls i pernil o panxeta

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 bròquils
3 o 4 grans d'all
Pernil salat 
5 cullerades d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Crostons de pa fregit


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem els crostons de pa
Tallem a daus llesques de pa sec. Posem oli en una paella i torrem els daus de pa fins que siguin rossos. Els reservem.
Preparem el bròquil
Rentem el bròquil i el ratllem amb un ratllador per la part més grossa. El reservem.
Pelem els alls i els tallem a làmines fines.
Posem una paella al foc amb oli. Afegim a la paella l'all laminat i el deixem enrossir lleugerament.
Incorporem el bròquil i el remenem fins que quedi ben cuit.
A mitja cocció el salpebrem.
Continuem enrossint fins que estigui fet i una mica daurat.
Ho tastem. El temps de cocció és d'uns 20 minuts.
El pernil, l'afegirem al final de la cocció.
Li donem uns tombs i parem el foc.
Acabem el plat amb els crostons de pa.

PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta la van fer les cuineres de Sils en uns tallers de cuina organitzats per l'Ajuntament de Blanes. En aquests tallers, anomenats La Cuina de les Sobrances, vam aprendre receptes d'aprofitament molt senzilles i pràctiques. Esperem tornar a gaudir de la bona cuina i l'experiència de les cuineres de Sils.

RESULTAT A TAULA
Un plat de temporada molt bo, econòmic i molt fàcil de fer. Què vagi de gust!


Montse i Júlia