Coliflor arrebossat

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

1 bròquil blanc
1 ou
2 cullerades de farina
50 ml d'aigua 
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Retirem les fulles verdes exteriors del bròquil i tallem el troc arran.  Amb un ganivet o amb els dits, en separem les flors, les volem petites. Les rentem sota l’aixeta i bullim 5 o 7 minuts. Si el fem al forn de vapor, el deixarem coure 15 minuts a 100 ºC.

Comprovem la cocció amb un escuradents per evitar un excés de cocció. Un cop cuit, el deixem escórrer i refredar. En un bol barregem l'ou, la farina, l'aigua i la sal. Incorporem el bròquil i el barregem bé. Posem una paella al foc amb oli abundant. El fregim a foc suau fins que quedi daurat. El posem sobre paper absorbent. El servim calent.

PER SABER-NE MÉS

Aquest plat ens transporta a la infància. Les nostres mares el feien sovint. El podem servir com a plat de verdura o com a acompanyament. No cal bullir el bròquil massa temps, es desfà. En fregir-lo s'acaba de coure al punt.

Una altra manera de fer la pasta de l'arrebossat, és fer-la tal com expliquem, però separant les clares dels rovells. Muntem les clares a punt de neu i les afegim al final. La barreja queda molt suau i l’arrebossat molt esponjós.

 RESULTAT A TAULA

Una manera tradicional i diferent de cuinar el bròquil. L'arrebossat li dóna un toc delicat que us encantarà. Que vagi de gust!


Montse i Júlia