Faves ofegades  a la catalana

INGREDIENTS  PER A 4 PERSONES

1 kg de faves tendres desgranades
200 g de pèsols tendres desgranats
200 g de cansalada viada
1 botifarra negra
1 ceba tendra grossa
1 manat d'alls tendres
oli d'oliva verge extra
1 fulla de llor
1 manat de menta i marduix
Sal 

Pebre negre mòlt
50 ml d'anís sec
Aigua o brou per cobrir la cassola

 

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

En una cassola escalfem l'oli i fregim la cansalada tallada a trossets petits. Afegim els alls i la ceba picats. Ho sofregim fins que quedi daurat.
Posem les faves, hi donem uns tombs, afegim el manat d'herbes i el llor.
Cobrim amb aigua o brou, tapem i deixem coure lentament.
Quan les faves estiguin quasi cuites, afegim els pèsols, la botifarra a rodanxes, l'anís i salpebrem. Deixem que s'evapori l'anís amb la cassola destapada.
Tastem les faves per comprovar que estiguin al punt.
Les servim ben calentes.

PER SABER-NE MÉS

Plat tradicional molt antic; fins i tot catalogat al Corpus de la Cuina Catalana. L'àvia Francisca, per tapar l'olla feia servir un plat fondo ple d'aigua i, de tant en tant, sacsejava l'olla afegint-hi una mica d'aigua del plat. 
Podeu cuinar aquest plat amb pèsols o sense; ho deixem al vostre gust.

LA RECEPTA EN UN MINUT

Videorecepta faves a la catalanaVIDEORECEPTA 

 

 RESULTAT A TAULA

Plat de primavera. Hi trobareu molts sabors i aromes: les faves, les herbes, l'anís ...

 

Montse i Júlia