Espinacs amb pinyons i panses

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

1 Kg d'espinacs (2 manats)
2 grans d’all
1 cullerada sopera plena de pinyons
2 cullerades soperes de panses
Sal
Oli d'oliva

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Tallem la part final de la tija dels espinacs, els deixem una estona en remull i els rentem bé canviant l'aigua per eliminar la terra. Els deixem escórrer i els centrifuguem per acabar d'eliminar l'aigua. Posem les panses en remull uns minuts. Posem unes gotes d'oli en una paella i daurem lleugerament els pinyons. Els traiem i els reservem. Posem de nou oli a la mateixa paella, afegim els alls picats i els daurem lleugerament. Afegim els espinacs, molt poca sal, tapem un parell de minuts i anem remenant. Amb uns 5 minuts els espinacs estan cuits. Un parell minuts abans d'acabar hi afegim les panses i els pinyons, ho barregem, rectifiquem de sal i ja els tenim llestos per servir.


PER SABER-NE MÉS

Si hem de coure molta quantitat, necessitem una paella gran; no ens hi cabran en una paella petita. Ho podem fer en dues vegades. També podem utilitzar un wok. Els espinacs tenen un gust potent; compte amb la sal. Si són de fulla grossa i tenen la tija gruixuda, millor tallar-la, pot amargar. Si cuinem espinacs petits i molt tendres, hem de tallar només la part final  abans de l’arrel. Cal ajustar els temps de cocció a la mida dels espinacs. Els podem servir com a primer plat o com a acompanyament. 


RESULTAT A TAULA

Un clàssic de la cuina catalana que té el seu origen en l'època medieval.


Montse i Júlia