INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 llagostes de 500 g cadascuna
1,5 kg de patates
1 cabeça d'alls
1 manat petit de julivert
1 llesca petita de pa
2 nyores
50 g d'avellanes torrades
50 g d'ametlles torrades
200 ml de xerès sec
1,200 l d'aigua mineral o filtrada
All i julivert picats
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem el romesquet
El dia anterior, els hi fem un tall a les nyores i les posem en remull.
Pelem els grans d'all. Traiem la polpa de les nyores i reservem.
Posem un raig d'oli en una olla, l'escalfem, afegim els grans d'all i quan comencin a agafar color els traiem i reservem.
En el mateix oli sofregim el julivert i el pa i reservem.
Afegim la carn de les nyores i les sofregim una mica.
Al vas de la batedora hi posem els alls, el julivert, la nyora, les avellanes, les ametlles, el xerès i 200 ml d'aigua.
Triturem fins a obtenir una barreja ben fina que afegirem de nou a l'olla.
Incorporem la resta d'aigua mineral, deixem que arrenqui el bull, salpebrem i ja tenim el romesquet llest.
Preparem el suquet
Pelem les patates. Les esqueixem, així deixen anar el midó i fan el suc espès. Reservem.
Obrim les llagostes de dalt a baix. Els traiem l'intestí, el fil que va al llarg de la cua. No les salem.
Posem oli en una cassola i marquem les llagostes, primer per la part de la clova i després per la part de la carn. Ho fem per tandes i reservem.
A la mateixa cassola sofregim lleugerament l'all i el julivert picats.
Afegim les patates, cobrim amb el suc del romesquet ben calent i deixem coure 15 minuts a foc moderat.
Afegim les llagostes amb la clova cap amunt, coem 3 minuts més i ja tenim el suquet llest per servir.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta és del llibre "Cuinar per ser feliç" de la Carme Ruscalleda.
La llagosta té un preu elevat, podem fer aquest suquet amb llamàntol, més econòmic. La Carme recomana cuinar aquesta recepta amb altres tipus de peix com ara escorpora, rap, lluerna, etc.
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Un suquet de luxe, un plat de Festa Major.
Montse