Gambes de Blanes a l'estil d'Euskadi

INGREDIENTS

Gambes de Blanes de mida gran
Oli d'oliva verge extra
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
En una paella posem dues o tres cullerades d'oli i l'escalfem.
Posem les gambes tal com venen, sense tallar els bigotis, en un plat com es veu a la foto.
Quan l'oli sigui calent, acostem el plat a la paella i fem lliscar les gambes amb la mà cap a la paella.
Ens han de quedar com les teníem al plat.
Les deixem coure un minut o més, segons la mida.
Per girar-les, posem el mateix plat sobre la paella i tombem les gambes com ho faríem amb una truita.
Les fem lliscar altra vegada perquè es facin de l'altre costat.
Coem un o dos minuts més.
Salem i les servim de seguida.

PER SABER-NE MÉS
Si som colla, aquesta és una manera de fer una bona quantitat de gambes en molt poca estona. És important no tallar els bigotis. Aquest sistema l'hem après d'uns amics d'Euskadi.

RESULTAT A TAULA
Gambes fresques de Blanes. No cal afegir res més. 

Montse i Júlia