INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
1 peix de 750 - 800 g
1 branqueta de julivert
1 ceba
1 gra d'all
600 g de patates
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge
Melmelada de tomaquet, opcional
PREPARACIÓ
Rentem i escatem el peix. Si l'hem comprat a la peixateria ja el tenim a punt.
Escalfem el forn a 220ºC dalt i baix.
Tallem les patates i la ceba a rodanxes, les posem en una plata per anar al forn que tenim untada amb oli i salem.
Agafem el peix sencer, el salem i a dintre li posem una branqueta de julivert i un gra d'all.
Posem el peix sencer a sobre de les patates i la ceba.
Sí és molt gros li fem un tall a cada costat.
Amanim el peix amb una mica d'oli. Tapem tota la plata amb paper d'alumini o de forn.
Ha de quedar tot molt ben tapat; d'aquesta manera les patates es couen molt ràpidament i el peix no s'asseca.
El temps de cocció varia en funció de la mida del peix.
Si és un peix gran, ho deixem coure al forn uns 40 min a 210ºC.
Si prepareu aquest plat amb peixos més petits, primer posarem les patates i la ceba a coure 20 minuts, amb la safata tapada amb paper d'alumini i passat aquest temps hi afegim el peix i el deixem 20 minuts més.
Emplatem i opcionalment, guarnim amb una mica de melmelada de tomàquet.
PER SABER-NE MÉS
Es pot utilitzar qualsevol peix que tingui escata: calet, déntol, orada, pagre, etc.
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT
Les patates queden tant o més bones que el peix..
Montse i Júlia