Coca de greixons ( llardons)

INGREDIENTS

250 g de farina 
250 g de sucre
1 pell de llimona ratllada
1 sobre de llevat químic, Royal
1 iogurt d'oli de gira-sol
2 iogurts naturals o de llimona a temperatura ambient
4 ous a temperatura ambient
250 g de greixons
Sucre de llustre (en pols), per decorar 
Un pols de sal per muntar les clares.

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Encenem el forn a 180 Cº. 
Piquem els llardons fins amb un ganivet.
Preparem un motlle rectangular, l'untem amb mantega i l'empolvorem amb farina. Espolsem la farina sobrant.
En un bol barregem la farina amb el llevat, tamisem i reservem.
Ratllem la pell de la llimona i reservem.
En un altra bol, amb varetes elèctriques, muntem les clares a punt de neu amb el pols de sal. Reservem.
En un altra bol, amb varetes elèctriques, blanquegem els rovells amb el sucre fins que quedi una barreja cremosa i homogènia. 

Encenem el forn a 180ºC

Lentament, sense deixar de batre, incorporem l'oli, els iogurts i la pell de llimona ratllada. 
Afegim els llardons picats i barregem amb espàtula. Reservem 4 cullerades per posar sobre la coca.
Incorporem la farina i el llevat, a poc a poc, en dues o tres vegades, embolcallant amb l'espàtula.
Acabem amb les clares. Les afegim embolcallant suaument amb l'espàtula.

Ho aboquem al motlle, l'anivellem, escampem per sobre els llardons reservats i ho entrem al forn uns 30 minuts.
Punxem amb un escuradents. Si surt net ja està fet.
Retirem del forn, deixem refredar, desemmotllem, hi posem el sucre per sobre i servim.

PER SABER-NE MÉS

De coques de llardons n'hi ha moltes i molt bones. Aquesta recepta és de la Montse Roger. Fa molts anys que la fa i era un clàssic dels berenars quan, tota una colla, cosíem les disfresses de carnaval. Quins records!

VIDEORECEPTA

La recepta en 2 minuts

 

RESULTAT A TAULA

Molt fàcil de fer, esponjosa, boníssima. No pot faltar el dijous gras. Feu-la i que vagi de gust!

Júlia i Montse