INGREDIENTS PER A 8 PERSONES:
1 fons de pa de pessic prim.
250 g formatge fresc tipus quark
3 rovells d'ou
100 g de sucre
50 g d'aigua
50 g de suc de llimona
15 g (8 o 10 fulls de gelatina, cua de peix)
400 g de nata muntada amb una mica de sucre
2 kiwis
6 maduixes
Estris
1 motlle rodó desmuntable de 20-25 cm.
PREPARACIÓ
Posem les làmines de gelatina amb aigua 1 o 2 minuts per tal que s'hidratin.
En un cassó posem els rovells amb el sucre, després afegim l'aigua i ho posem al foc.
Quan s'escalfi, abans que comenci a bullir, apaguem el foc i afegim les lamines de gelatina sense parar de remenar per desfer-les be.
Afegim el suc de llimona i ho passem per un colador a dins d'un bol gran.
Incorporem el formatge i remenem bé amb un batedor manual o espàtula fins que ens quedi una massa homogènia. Afegim la nata muntada embolcallant amb l'espàtula de sota a sobre, suaument.
Agafem el motlle, li posem el fons de pa de pessic i aboquem al damunt la barreja. Es deixa com a mínim 5-6 hores a nevera forta.
Un cop fred, ho desmotllem i ho decorem al gust. En aquest cas, ho decorem amb kiwi i maduixes.
PER SABER-NE MÉS
Podem substituir la base de pa de pessic per una base de 150 g de galetes tipus digestive triturades, barrejades amb 20 g de mantega i un ou. En aquest cas, un cop l'hem ben barrejat, el posem dins del motlle ben premsat i ho posem al forn 10 minuts a 180º. Podem canviar la decoració final amb altres tipus de fruites: mores, gerds, plàtans ...
RESULTAT
Vistós fresc i lleuger. Un pastís de gust suau, per triomfar.