Flam d'ou

INGREDIENTS PER A 4 flams grans

Per fer el sucre caramel·litzat
6 cullerades  de sucre
5 cullerades d'aigua mineral
1 cullerada de suc de llimona

Per fer el flam
400 ml de llet sencera
100 ml de nata líquida
4 ous sencers

2 rovells
150 g de sucre
1 beina de vainilla (opcional) o 1 sobre de sucre vainillat


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparació del sucre caramel·litzat

Fer el sucre caramel·litzat és el punt més delicat de la recepta. També podem utilitzar caramel líquid comercial.
Posem en una paella o en un cassó el sucre i l'aigua.
Sense remenar, ho escalfem suaument, al cap d'uns minuts començarà a agafar una mica de color.
Quan tingui un color torrat, afegim el suc de llimona i ho retirem del foc.
Compte, si l'escalfem massa, quedarà marró i amb gust amargant.
Repartim el sucre a les flameres.

Preparació del flam
Preescalfem el forn a 160 ºC.
Posem un recipient amb aigua a la safata del forn, on càpiguen les flameres. Ens servirà per fer bany Maria.

Preparació tradicional

Agafem 2 ous i separem els rovells de les clares (aquestes clares no serviràn per a aquesta recepta)
En un bol barregem la vainilla, el sucre, els 4 ous i els 2 rovells. Barregem amb batedora manual o elèctrica fins que es dissolgui el sucre.
Afegim la nata i la llet i remenem fins que quedi una barreja ben homogènia.

Preparació amb thermomix
Posem tots els ingredients al vas i programem 10 segons, velocitat 4.

Colem la barreja directament a les flameres, per evitar bombolles.

Deixem coure al forn, al bany Maria 55 minuts a 160 ºC.
Els traiem del forn i deixem refredar a temperatura ambient.
Guardem a la nevera.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta és una recepta de confinament del   xef Raul Balam Ruscalleda. Us deixem el link a la seva recepta 
Nosaltres hem doblat quantitats i hem fet els flams una  mica més grans.  

De flams n'hi ha de diferents sabors, els podem fer de gust natural o aromatitzar-los amb vainilla, canyella, cafè soluble, etc. Els podem acompanyar amb nata.  

 

LA RECEPTA EN UN MINUT
FLAM D'OUVIDEORECEPTA

 

 

RESULTAT
Unes postres clàssiques, de tota la vida, que no podien faltar al nostre blog. 

Montse