INGREDIENTS PER LES GALETES
150 g de mantega amb textura de pomada
100 g de sucre
250 g de farina
1 ou
1 beina de vainilla

INGREDIENTS PER LA GLASSA
100 g de sucre de llustre (en pols)
1 clara d'ou
Unes gotes de suc de llimona

ESTRIS
Corró
Motlles de galeta
1 mànega pastissera per decorar les galetes

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Unes hores abans, deixem la mantega a temperatura ambient dins d'un bol.
Obrim la beina de vainilla. Rasquem amb un ganivet  tota la polpa.
En el bol de la mantega hi posem el sucre, la polpa de vainilla i ho barregem.
Afegim l'ou sencer i continuem barrejant, ho podem fer amb varetes o amb espàtula.
Afegim la farina en 3 o 4 vegades i continuem barrejant, ara amb les mans. Al principi s'enganxa a les mans, a mesura que afegim farina la massa agafa consistència. Al final queda una massa de textura llisa i una mica elàstica.
Fem una bola, la deixem al bol,  la tapem amb paper film i la deixem reposar a la nevera 1 h.
Posem paper de forn a la safata.
Posem la bola de massa sobre paper film, la cobrim amb un altre paper film i amb el corró l'estirem fins que quedi un gruix de 0,5 cm.
Escalfem el forn a 180 ºC
Amb els motlles que tinguem, fem les galetes i les anem posant a la safata que tenim preparada. 
Amb els retalls de la massa, tornem a fer una bola, la tornem a estirar amb el corró i continuem fent galetes.
Les entrem al forn i les deixem uns 15 minuts. Cada forn és diferent, hem de controlar i vigilar que no quedin massa daurades.
Les deixem refredar i decidim si les volem deixar tal qual, o decorar amb glassa.

PER FER LA GLASSA
Posem la clara d'ou en un bol i la muntem a punt de neu amb les varetes.
Hi afegim dues cullerades de sucre de llustre tamisades amb un colador. Barregem, afegim dues cullerades més, i continuem fins a posar tot el sucre.
Afegim unes 6 gotes de llimona, remenem i, en funció de la textura que tinguem, podem afegir una mica més de sucre.
Si ens passem amb el sucre, podem ajustar la textura amb 1 gota de llet; compte! Una gota i prou.
Posem la glassa a la mànega pastissera i decorem les galetes al nostre gust.

PER SABER-NE MÉS
Per controlar la cocció de les galetes, les enfornem per mides. 

VIDEORECEPTA
La recepta en 3 minuts

 

RESULTAT A TAULA
Unes galetes senzilles, boníssimes, ideals per fer-les amb els petits de casa.

Montse i Júlia