INGREDIENTS
Carn
Mitja carcassa de pollastre
1 os de pernil
1 os del genoll
1 os del moll
1 os del ganxo
1 tros de pit de vedella
1 jarret de vedella de 600 g
Una boleta de sagí; greix de porc salat, poc
Verdures
2 pastanagues
1 nap
1 col petita o 1/2 grossa
2 troncs d'api
2 porros
1 ceba grossa
Una patata mitjana per persona, sencera
Llegum
200 g de cigrons remullats, pes sec
Aigua mineral o filtrada
Uns 5 litres
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparacions prèvies
12 hores abans esbandim els cigrons, els posem en remull amb aigua mineral o filtrada calenta i una mica de sal.
Rentem els ossos i la carn. Rentem les verdures, pelem les que ho necessitin i les deixem a punt.
Fem el caldo
En una olla gran, afegim uns 5 litres d'aigua mineral i una mica de sal. Posem tota la carn i els ossos a l'olla amb l'aigua freda fins a bullir.
Quan l'aigua bulli, posem els cigrons en una bossa de malla i els afegim a l'olla. Lligarem la bossa a la nansa de l'olla.
Quan comenci de nou l'ebullició, cal desescumar. Tapem l'olla i deixem bullir 1,30 h més.
Afegim la verdura i les patates i deixem que bulli uns 30 minuts. Ajustem el punt de sal. Parem el foc i ho deixem reposar una estona.
Ja podem colar el brou.
El podem servir sol, amb fideus, galets o arròs. Al nostre gust.
PER SABER-NE MÉS
Si sobra caldo, congeleu-lo, sempre va bé tenir-ne a punt.
També podeu preparar una sopa de ceba excel·lent.
VIDEORECEPTA
La recepta en 1 minut
RESULTAT A TAULA
Un caldo dels que escalfen l'ànima. Que vagi de gust!
Júlia i Montse