INGREDIENTS
1 l de brou de pastanaga
La pastanaga bullida del brou
250 g de pastanaga crua
100 g de poma
150 g d’anacards sense torrar
3-5 cm de gingebre fresc
1 ½ cullerada de postres de cúrcuma en pols
Un pols de pebre negre mòlt
1 cullerada de postres de sal marina
40 ml d’oli d’oliva verge extra
PER FER EL BROU
2 pastanagues grosses (200 g aprox)
1,300 d’aigua mineral o filtrada
Sal
PER ACABAR EL PLAT
Iogurt de coco
Germinats al gust
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Fem de brou
Posem a bullir amb aigua i sal les pastanagues netes i tallades a rodelles.
Bullim fins que siguin ben toves. Colem el brou i reservem les pastanagues bullides.
Fem la crema
Pelem la poma i la fem a daus.
Raspem les pastanagues crues i les tallem a rodelles.
Pelem el gingebre i el ratllem.
Posem al vas d’un robot o d’un procesador la poma, la pastanaga crua, la pastanaga cuita i 250 ml del brou. Triturem fins a aconseguir un puré homogeni.
Incorporem els anacards, el gingebre, la cúrcuma, l’oli, la sal, la resta del brou i triturem de nou fins a aconseguir una textura homogènia. Deixem refredar i guardem a la nevera.
Servim la crema freda en vasets amb una cullerada de iogurt de coco i germinats al gust.
PER SABER-NE MÉS
Si no disposem de robot o procesador, podem ratllar la pastanaga per facilitar el triturat.
A l’estiu no pot faltar a la nevera una sopa, crema o gaspatxo fred. Aquesta sopa incorpora ingredients frescos, especies i anacards amb propietats molt interessants per a la nostra salut. Es conserva 3 o 4 dies a la nevera. Aconsellem conservar en un recipient de vidre.
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Una crema diferent, suau, boníssima, saludable i refrescant. Animeu-vos a fer-la.
Montse i Júlia