PREPARACIÓ PER A 4 PERSONES
INGREDIENTS
125 g de porro
100 g de ceba de Figueres
600 g de carabassa
1 poma golden
50 g d'oli d'oliva
800 ml de brou de verdures suau
Sal
Pebre blanc
Per fer el brou de verdures
Verdures variades: la part verda del porro, un tros d'api, una ceba, un tros de pebrot verd, 2 pastanagues i una mica de julivert.
Oli d'oliva verge
1,5 l d'aigua mineral o filtrada
Sal
Preparem el brou
Pelem la ceba i la tallem a octaus. Rentem el pebrot i el tallem a trossos. Pelem les pastanagues i les tallem a rodelles. Rentem el julivert.
Posem oli en una olla, quan sigui calent afegim les verdures i les saltem uns minuts.
Afegim l'aigua i bullim 25 minuts. Colem i reservem.
PREPARACIÓ TRADICIONAL
Pelem la ceba, la tallem i reservem.
Netegem el porro, el tallem i reservem.
Pelem la carabassa, la tallem a trossos i reservem.
Agafem una olla, hi afegim una mica d'oli i ofeguem la ceba i el porro fins que quedi transparent.
Pelem la poma i la carabassa, les tallem a trossos i les afegim a l'olla. Ho deixem uns minuts més metre ho remenem. Afegim 750 ml de brou de verdures,
bullim 25 minuts i parem el foc.
Uns minuts abans d'acabar salpebrem. Deixem que perdi temperatura i triturem amb la batedora.
Rectifiquem de sal. Ajustem la textura afegint caldo, si cal.
PREPARACIÓ AMB THERMOMIX
Pelem la ceba, la tallem a quarts, tallem el porro a trossos i ho posem dins del vas. Programem 5 segons, velocitat 5.
Amb l'espàtula, fem baixar la ceba i el porro de les parets del vas, afegim l'oli i programem varoma, 5 minuts, velocitat 2.
Pelem la carabassai la poma, les tallem a trossos i les afegim al vas. Programem 2 minuts, varoma, velocitat 2.
Afegim 800 ml de brou, salpebrem i programem 25 minuts, varoma, velocitat 2.
Triturem programant 1 minut a velocitat progresiva 5-10.
En funció de la textura, afegim més brou.
PER SABER-NE MÉS
El brou de verdures el podem comprar. Però és molt fàcil fer-lo a casa.
Podem fer-ne més quantitat i guardar-lo per a altres preparacions.
La crema de carabassa es guarda uns dies a la nevera i es congela bé.
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Una crema saludable i econòmica. La podem servir calenta o tèbia, acompanyada amb crostonets de pa torrat, unes fulles de julivert, menta, porradell etc.