Galets de Nadal farcits

INGREDIENTS PER uns 80 galets 

330  g de carn de botifarra crua
1 ou
1 All
Julivert
1 llesca de pa del dia abans
1/2 vas de llet
Sal
Pebre (opcional)
Galets grans 
Caldo d'escudella

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparació del farcit: 
Piquem all i julivert. 
En un bol deixatem l'ou,  afegim la carn picada, barregem bé i hi afegim l'all i el julivert picats al gust.
En un plat, posem una llesca de pa iun plat fondo plat amb una mica de llet i afegim trossets de molla de pa sec, (és millor utilitzar pa del dia abans).  Deixem que se xopi bé. L'escorrem bé i esmicolem al bol on tenim la preparació de la carn picada.
És important no posar-hi massa llet perquè ens aigualiria la preparació. 
Salpebrem i ho barregem be amb les mans. 
Surt uns 550 g de farcit.  El passem a una mànega pastissera i ho deixem reposar a la nevera un parell d'hores.

Cocció:
Abans de farcir els galets,  bullirem uns minuts els galets amb el caldo d'escudella. 
En el nostre cas, el temps de cocció total és de 18 minuts, doncs els bullirem  de moment 7 minuts, apagem el foc, els escorrem i els anem col·locant ben posats damunt d'un drap de cuina ben net.
Quan s'hagin refredat i no ens cremem, els anem farcint. Amb l'ajuda d'una manega pastissera és molt senzill.. Premem bé la barreja dins el galet.
Fins aquest punt, ho podem preparar amb antelació. 
Acabem de fer la segona cocció del galet, ara ja farcits, i els servim acabats de fer.
 

PER SABER-NE MÉS

Els podem preparar el dia abans sense cap problema. Els podem deixar a la nevera mig cuits i farcits i fins i tot cuits del tot, però és IMPORTANT! que no els deixem mai dins del caldo, perquè dins del caldo la pasta  continua creixent i ens quedarien grans i tous.


RESULTAT
Un clàssic de la cuina catalana per al dia de Nadal.

Montse i Júlia