Braç de gitano de crema catalana

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

Per a la planxa de pa de pessic
2 ous
50 g de sucre
50 g de farina
½ sobre de llevat

Per al farcit
200 g de crema catalana

Per decorar
50 g de sucre

100 g de crema catalana
Gelatina (opcional)

 

PREPARACIÓ DE LA CREMA

Preparem la crema tal com indica el post de crema catalana publicat  i reservem.

PREPARACIÓ DEL PA DE PESSIC

Escalfem el forn a 170ºC.
Posem en un bol la meitat del sucre (25 g) i els dos rovells. Treballem amb les varetes fins que ens quedi d'un color groc pàl·lid i homogeni, reservem.
En un segón bol (també amb varetes), muntem les clares a punt de neu; quan estiguin quasi a punt  afegim la resta del sucre i acabem de muntar.
Barregem el contingut dels dos bols remenant suaument amb una espàtula.
Finalment incorporem la farina, que ja tindrem barrejada amb el llevat, tamisant amb un colador. Això ho farem en 2 vegades. Barregem embolcallant amb l'espàtula.

Posem paper vegetal a la plata del forn i escampem la barreja. Aplanem amb l'espàtula.
Enfornem 7 minuts. No ha de quedar rossa.
Traiem la massa  del forn i l'enrotllem quan encara és una mica calenta per tal que agafi la forma. Si la deixem coure massa ens costarà d'enrotllar.

PREPARACIÓ DEL BRAÇ
Un cop la massa cuita i enrotllada, desemboliquem el rectangle i deixem refredar. Retallem els costats per tal que ens quedi un rectangle polit.
Escampem per sobre la crema i enrotllem.
La resta de la crema la posem a sobre del braç, l'escampem amb l'espàtula i acabem de decorar amb sucre abundant.
Cremem la superfície del braç amb un bufador o amb un cremador.
Ho deixem a la nevera fins al moment de servir.

PER SABER-NE MÉS

Si l'hem de guardar molt de temps a la nevera, recomanem pintar amb un pinzell la part de crema cremada, amb una lleugera capa de gelatina. D'aquesta manera el sucre cremat  aguanta millor. Per fer la gelatina, només hem de seguir les instruccions del fabricant.

VIDEORECEPTA
Braç de gitano de cremaLA RECEPTA EN 3 MINUTS

 

 

RESULTAT A TAULA
Unes postres que volaran al  moment de servir-les a taula.

Montse