Bissara de faves

INGREDIENTS
500 g de faves
4 grans d’all pelats
Un manat d’herbes: menta i marduix
Sal
Oli d’oliva verge extra, 50 ml
Aigua mineral o filtrada
Pebre negre mòlt
Comí en pols


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem les faves en una olla, les cobrim d’aigua, afegim la sal, els alls i el manat d’herbes.
Ho bullim a foc suau uns 25 minuts o fins que les faves siguin cuites.

Escorrem les faves, descartem el manat d’herbes i reservem l’aigua de cocció.
En el vas de la batedora posem les faves, una culleradeta rasa de postres de comí i el pebre.
Triturem les faves afegint aigua de la cocció (poca), per donar la consistència d’un humus. Continuem triturant afegint l’oli, ens ha de quedar ben emulsionat.

Rectifiquem de sal i tastem el punt de pebre i de comí.
Servim en una cassola plana i afegim un raig d’oli per sobre.
Servim calent.

Ho mengem com l’humus: pa, pa de pita, torradetes, bastonets de verdura, a cullerades...


PER SABER-NE MÉS
La Bissara és una crema molt popular a la cuina del Marroc. La fan amb faves o pèsols secs. Les faves seques es fan bullir, es llença la primera aigua i es tornen a posar al foc amb aigua nova. Hem adaptat la recepta i l’hem fet amb faves fresques, però hem utilitzat les més grosses, les que no són tan tendres. A més del pebre negre i el comí, podem amanir la Bissara amb pebre vermell dolç o picant al gust.


RESULTAT A TAULA
Una manera diferent de menjar faves, apta per a vegetarians, vegans i molt saludable.


Júlia