Albergínies a la Parmesana

Albergínies farcides

Albergínies marinades

 Albergínies marinades

Amanida de banyons amb cansalada curada

Amanida de banyons de Blanes

Amanida de mongeta del ganxet

 Bacallà a la llauna

Bacallà amb cigrons

Bissara de faves

Bitxos de Girona envinagrats

Bledes amb alls tendres

Coliflor arrebossat

Coliflor amb alls i pernil o panxeta

Coliflor de l'hort amb vinagre

Bunyols de carbassó

Bunyols de cigrons

Calçotada

Calçots al forn

Crabassa al forn

Carbassó marinat

Carbassó marinat kilometre0.cat


Carbassonets farcits

Carxofes a la vinagreta

carxofes arrebossades

Carxofes confitades

Carxofes  confitades amb gambes

Carxofes farcides de peus de porc amb melmelada de pebrot vermell

Carxofes ofegades

ceba agredolça

 Ceba caramel·litzada  amb  reducció de Porto

Cigrons amb arengades


Cigrons amb espinacs

Crema fresca de pèsols

Els cigrons d'en Pep 

Empedrat del Pla de Grau

Escalivada de la Tordera

Espàrrecs verds amb vinagreta i ou dur

Espinacs a la catalana

Espinacs amb poma, panses i pinyons

Faves i pèsols amb pèrnil

Faves ofegades  a la catalana

Faves amb alls tendres i botifarra

Mongetes amb botifarra

Fesols de Santa Pau

 

 

 Alubias rojas

 

INGREDIENTS
Fesols vermells
Sal
2 grans d'all
1 fulla de llor
Herbes aromàtiques al gust
Aigua mineral o filtrada

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Posem els fesols en remull amb aigua mineral o filtrada la nit abans, un mínim de 12 h. 
Els esbandim sota l'aixeta, els escorrem i els posem en una olla amb aigua mineral o filtrada que els cobreixi 2 o 3 dits.
Afegim la fulla de llor, els grans d'all sense pelar i les herbes aromàtiques.
Quan l'aigua s'escalfa es forma escuma, la retirem amb una escumadora.
Quan arrenqui el bull afegim un raig d'aigua freda, esperem que torni a arrencar el bull i repetim aquesta operació dues vegades més.
Els deixem coure 25-30 minuts a foc suau.
Els fesols vermells es couen ràpidament, afegim la sal al final de la cocció.
Un cop cuits, parem el foc i els podem servir.

PER SABER-NE MÉS

Els fesols són molt saludables, tenen un gran valor nutricional, proteïnes, fibra i són rics en potassi i ferro.
És important coure'ls a foc suau per evitar que la pell es trenqui.

 

LA RECEPTA EN UN MINUT

Fesols vermellsVIDEORECEPTA

 

RESULTAT A TAULA
Els podem servir bullits amb un raig d'oli, o saltats a la paella. 

Montse i Júlia

 

 

 

 

 

 

 

Fesols vermellsVIDEORECEPTA

 

 

 

 

 

RESULTAT A TAULA
Els podem servir bullits amb un raig d'oli, o saltats a la paella; també en podem fer amanides...

Montse i Júlia

 

 

Flors de carxofa

Gambes de Blanes amb patates

Granussa de Blanes

Hummus de cigrons 

Hummus de mongetes del ganxet de la Conca del Tordera

Hummus de remolatxa

LLenties amb cúrcuma i carbassa

Llenties amb verdures

Moniatos al forn

Mosaic  de pebrot i albergínia

Muhammara, paté de pebrots i nous

Pastís de porro amb formatge de cabra i nous

Patates Hasselback

Patates a la cassola

Patates al microones

 Patates fredes de la Conxita i l'Anita

Pèsols amb ous durs

 Pèsols amb pernil ibèric

Plat de verema

Risotto de faves i pèsols

Samfaina amb verdures de Blanes

Sípia amb faves

 
Sèpia de Blanes amb patates i pèsols

Sèpia estofada amb pèsols i carxofes

Timbal de faves

Tomàquets xerri confitats al forn

Trinxat de col i patata

Verduretes amb escabetx de taronja agra

Wok de verdures del Pla de Grau al nostre estil