INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
750 g de banyons, mongeta tendra
2 tomàquets del pebrot o uns cirerols
1 ceba tendra
2 talls de cansalada curada amb pebre
Per fer la vinagreta
Oli d'oliva verge extra
Vinagre de Mòdena
Sal
Pebre negre mòlt
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Tallem les cues de les mongetes, les rentem i les bullim o les fem al vapor. Millor que quedin cruixents.
Les deixem refredar i les posem en un bol. Afegim els tomàquets i la ceba tallats.
Preparem la vinagreta amb tres parts d'oli per una de vinagre. Amanim i barregem.
Per acabar, tallem la cansalada a tires i la posem al damunt.
PER SABER-NE MÉS
A Blanes de les mongetes tendres en diem banyons.
En funció del que tinguem a casa, podem substituir la cansalada per altres ingredients com ara tonyina, formatge fresc, fruita seca o el que us vingui de gust.
RESULTAT A TAULA
Una altra opció d'amanida estiuenca i refrescant.
Montse